Wat is er zo bijzonder bij Mika Villas op Kreta?

vakantie Griekenland - zensitivity - vakantie Kreta - goedkppe vakantie - Mika Villas en Suites

Een verborgen paradijs op Kreta

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens die ene plek ontdekt die zo bijzonder is dat je het liefst voor jezelf houdt. Een kleine oase van rust en schoonheid, ver weg van de drukte van alledag. Laat dat nou dat Mika Villas en Suites op het Griekse eiland Kreta zijn.

Mika Villas vakantie Kreta

Een warm welkom

Vanaf het moment dat je daar aankomt, ga je meteen thuis voelen. En wil wil dat niet. De familie die Mika Villas & Suites runt, ontvangt je met open armen en een oprechte glimlach, wie doet dat nog. Het is alsof je bij oude vrienden op bezoek komt. Ze nemen de tijd om je iets te vertellen over de geschiedenis van het dorp Piskopiano en de omgeving, en geven je waardevolle tips over de beste plekken om te gaan bezoeken.

Rust en Luxe

De accommodaties zelf zijn werkelijk adembenemend. Ik verbleef in een ruime studio met een prachtig uitzicht op de omringende heuvels en olijfgaarden. De inrichting was stijlvol en comfortabel, met alle moderne gemakken die je maar kunt wensen. Maar het hoogtepunt was toch wel het privézwembad, waar ik uren kon doorbrengen met een boek en een verfrissende drank.

image 9

Ontdekkingsreis op Kreta

Hoewel het verleidelijk is om de hele dag bij het zwembad te blijven, is er zoveel om te ontdekken op Kreta. Maak een wandeling door het schilderachtige dorpje Piskopiano, met zijn witgekalkte huisjes en smalle straatjes. De locals zijn zo vriendelijk en gastvrij, en delen graag hun verhalen en tradities met jou.

Wat een aanrader en ook van de familie is de indrukwekkende ruïnes van Knossos, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Minoïsche beschaving. Het is een overweldigende ervaring om er te wandelen door de overblijfselen van deze oude cultuur en je voor te stellen hoe het leven daar ooit was.

Een onvergetelijke ervaring

Een verblijf bij Mika Villas & Suites is veel meer dan alleen een vakantie. Het was een kans om even weg te zijn van de dagelijkse stress en me onder te dompelen in de rijke cultuur en natuur van Kreta. Je keert terug met een gevoel van ontspanning en vernieuwde energie, maar ook met een stukje van dit paradijs in je hart.

Dus ja, ik heb het geheimpje verklapt. Maar het is er een dat ik zo graag wil delen met iedereen die op zoek is naar een authentieke en onvergetelijke ervaring op een van de mooiste eilanden ter wereld.

Wat zijn de beste uitzichten in de omgeving van Mika Villas

De Mika Villas & Suites op Kreta bieden prachtige uitzichten op de omringende heuvels, olijfgaarden en het pittoreske dorpje Piskopiano met zijn witgekalkte huisjes en smalle straatjes. Het resort ligt op loopafstand van dit schilderachtige dorpje, waar je kunt genieten van de authentieke Griekse charme en gastvrijheid van de locals.

Hoewel de zoekresultaten geen specifieke details geven over de beste uitzichtpunten in de buurt, kun je vanuit de Mika Villas & Suites genieten van de typische Kretenzische landschappen met olijfboomgaarden, heuvels en dorpjes met witgekalkte huizen en blauwe luiken.[ Dit zorgt voor een idyllisch en rustiek decor tijdens je verblijf in deze accommodatie.

De omgeving van Piskopiano en de Mika Villas & Suites biedt dus vooral prachtige natuurlijke uitzichten op de karakteristieke Kretenzische landschappen en dorpjes, waar je de authentieke Griekse sfeer kunt opsnuiven.

image 7
Dit is je kans om de magie van Kreta te beleven in al zijn glorie. Boek nu je verblijf bij Mika Villas & Suites en laat je meevoeren naar een wereld van onvergetelijke schoonheid, rust en avontuur. Ontdek zelf waarom dit verborgen paradijs zo velen heeft betoverd.

Wat zijn de bekende bezienswaardigheden in de buurt van Mika Villas?

De bekende bezienswaardigheden in de buurt van Mika Villas & Suites op Kreta:

  1. Het pittoreske dorpje Piskopiano met zijn witgekalkte huisjes en smalle straatjes. Mika Villas & Suites ligt op loopafstand van dit schilderachtige dorpje.
  2. De indrukwekkende ruïnes van Knossos, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Minoïsche beschaving op Kreta.
  3. De Richtis waterval, een schitterende natuurlijke bezienswaardigheid op Kreta.
  4. De bruisende badplaats Chersonissos, een populaire toeristische bestemming met stranden, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Ruïnes van Knossos

De ruïnes van Knossos zijn de overblijfselen van een indrukwekkend Minoïsch paleis dat dateert uit de 15e eeuw voor Christus. Het was het ceremoniële en bestuurlijke centrum van de Minoïsche beschaving op Kreta. Hier volgen enkele belangrijke feiten over deze fascinerende ruïnes:

  • Het paleis had een ingewikkelde plattegrond met talloze gangen, vertrekken en trappen, wat deed denken aan een labyrint. Vandaar de associatie met de Griekse mythe van de Minotaurus.
  • De ruïnes tonen de rijkdom en verfijning van de Minoïsche cultuur, met fraaie fresco’s, beeldhouwwerken en andere kunstvoorwerpen die er zijn teruggevonden.
  • Het complex besloeg een enorm oppervlak van zo’n 20.000 vierkante meter en telde vermoedelijk meer dan 1.000 vertrekken verspreid over meerdere verdiepingen.
  • Archeologische vondsten wijzen erop dat het paleis een belangrijke rol speelde in ceremonies, feesten en andere sociale evenementen van de Minoïsche elite.
  • De ruïnes werden in de late 19e eeuw ontdekt door de Britse archeoloog Arthur Evans, die een grote reconstructie ondernam om het paleis weer op te bouwen.
  • Tegenwoordig is Knossos een populaire toeristische trekpleister op Kreta, waar bezoekers kunnen rondwandelen tussen de kleurrijke overblijfselen en zich de grandeur van deze oude beschaving kunnen voorstellen.

De ruïnes van Knossos geven een fascinerende blik in de geavanceerde Minoïsche beschaving en haar indrukwekkende architectuur en kunst uit de Bronstijd.

Ik kan nog zoveel vertellen… daarom zeg ik ga het zelf aanschouwen. Je gaat geen spijt krijgen, dat weet ik zeker.

Proef alvast de sfeer via dit filmpje over Kreta.

O, ja dit was een review van een van de gasten.

“Hele mooie accommodatie, vorig jaar vernieuwd dus alles nog heel nieuw. Zeer vriendelijk personeel, heerlijk ontbijtbuffet, fijn appartement, mooi zwembad en twee leuke dorpjes op loopafstand. Wij waren met een baby van 7 maanden en deze plek was daar zeer geschikt voor!”

Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR

Geef een reactie

error: De inhoud is beschermd!