Wat is de spirituele betekenis van een lieveheersbeestje

Spirituele Betekenis Van Een Lieveheersbeestje -lieveheersbeestje betekenis- zensitivity

Het lieveheersbeestje, het symbool van geluk, wordt gezegd dat ze geluksbrengers zijn voor degenen die ze tegenkomt. Het lieveheersbeestje is een ware meester in het transformeren van een lelijke larve tot een prachtig insect, gehuld in felle kleuren. Dit totemdier is een krachtige partner om ingrijpende veranderingen in je leven door te voeren en je levensreis met gemak te doorlopen. Laten we zijn inspirerende boodschap uitdragen: Geloof in jezelf en durf!

Also available to read in English: What is the spiritual meaning of a ladybug

Wat betekent het lieveheersbeestje?

Of je het lieveheersbeestje nu in het echt of in een droom tegenkomt, het wordt over het algemeen beschouwd als een symbool van geluk en voorspoed.

Algemeen, spirituele webshop, spirituele producten, sieraden, orginite, zwarte toermalijn kopen, gedroogde salie kopen, edelstenen online kopen

De belangrijkste betekenissen van het lieveheersbeestje zijn:

 • Geluk
 • Onschuld
 • Ware liefde
 • Het inzien dat je liefdevol voor jezelf mag zijn en dat je dan mensen je liefdevol gaan ontmoeten
 • Veranderingen, zelfs transformatie
 • Spirit geeft je seintje dat hij er is
 • Voorbij de illusie gaan
 • Geeft aan dat je probleem wordt opgelost
 • Leren geniet van de schoonheid in je omgeving
 • Het belang om alert te blijven om niet in de valkuilen te vallen
 • Nodigt uit om jezelf goed te leren kennen om de juiste keuzes in het leven te maken

De betekenis van het lieveheersbeestje is gericht op positiviteit en geluk. Het zien van een lieveheersbeestje wordt daarom meestal beschouwd als een positief voorteken.

 Lees ook de spirituele betekenis van de mus

Het lieveheersbeestje, een teken van geluk en positiviteit

Wanneer het lieveheersbeestje in je leven opduikt, betekent dat ongetwijfeld er een positieve verandering op komst is. Dit nederig ogende spirituele dier is een zeer betrouwbare bondgenoot als het gaat om je dag op te fleuren en een sombere stemming te doorbreken.
Dit spirituele dier brengt een frisse wind door je leven als je verstrikt bent geraakt in de dagelijkse sleur of het gevoel hebt dat dingen verwarrend of gewoon te somber worden. Roep haar aan als een geluksbrenger om met een lastige situatie of relatie om te gaan, of om uit je eigen hoofd te komen als dat nodig is!

Het lieveheersbeestje, hulp bij het ondergaan van je persoonlijke groei

Net als de insecten uit de keverfamilie evolueert het lieveheersbeestje van een niet zo fraaie larve tot een mooi schepsel met felle kleuren. Deze transformatie kan geleidelijk verlopen, zelfs langzaam. Dit herinnert ons eraan dat verandering tijd kost en we worden aangemoedigd om geduldig te zijn.

Als het lieveheersbeestje als spiritueel dier in je leven opduikt, ben je waarschijnlijk verwikkeld in een proces van transformatie, of misschien zelfs een diepgaande overgang of metamorfose. Een boodschap van het lieveheersbeestje is dat we door verandering kunnen gaan met gemak, eenvoud en zachtheid.

Houd je geest open en bekijk de situatie of problemen waarmee je te maken hebt vanuit een fris, kinderlijk oogpunt. Laat bovendien je nare gevoelens verdwijnen en je persoonlijkheid groeien in kracht omzetten.

lees ook : Spirituele betekenis van de Kikker

De spirituele betekenis van het lieveheersbeestje

Met het lieveheersbeestje wordt je spiritualiteit versterkt. Want dit insect, dat hoog vliegt, fungeert als een brug tussen de aardse en hemelse energieën. Het lieveheersbeestje kan hemelse kennis combineren met aardse krachten en is daarom een uitstekende inspiratiebron voor de ontwikkeling van spirituele verlangens.

Laat je meevoeren door de lichtheid van dit diertje. Dit kleine insect, de onschuld van kinderen en de schoonheid van onze tuinen, is een totemdier vol charme, zowel letterlijk als figuurlijk. Het brengt een gevoel van vrijheid, net als de kinderen die zorgeloos door het leven kunnen huppelen. Wees een kind, breng dat gevoel terug.

Over het algemeen gelooft men dat het lieveheersbeestje, net als de vogels die hoog in de lucht vliegen, een sterke verbinding heeft met het goddelijke. Dus volg zijn pad en verhef jezelf met gemak en eenvoud.

spirituele betekenis van verschillende dieren zoals vogels, insecten en andere dieren.
Voor meer spirituele betekenissen van dieren

Uitdagingen aannemen

Het lieveheersbeestje, uitnodigt je uit om te durven genieten van de reis die je maakt. Ervaar de hoogte en diepte punt van je reis die je alle dag die je maakt.
Dit lieveheersbeestje wijst je de weg naar de toekomst. Neem net als zij, die met natuurlijke zekerheid van bloem naar bloem vliegt, uitdagende opdrachten aan die je tot voor kort mogelijk hebt uitgesteld.

Het lieveheersbeestje vertelt je ook dat je klaar bent om de uitdagingen in je leven of de weerstand van de mensen in je omgeving te kunnen weerstaan. Sla de vleugels open, wees niet bang om jezelf aan anderen te laten zien.

Het is een krachtige bondgenoot om je meest uitdagende wensen moeiteloos te vervullen. Het nodigt je uit om vertrouwen te hebben in het bijzondere creatieve proces, en de realisatie van je ideeën of plannen. Deze geluksbrenger, met zijn vriendelijke aanwezigheid en beschermende taak, laat zien dat je grote dingen kunt bereiken terwijl je bescheiden en zelfs kwetsbaar blijft.

dierenbenodigdheden

Teken van Rust

Het lieveheersbeestje nodigt je uit om een tijdje te pauzeren
Bij warm weer leidt het lieveheersbeestje een actief leven en in de winter gaat het in rust. Wanneer dit totemdier in je leven verschijnt, neem dan de tijd om even een pauze in te lassen zodat je je energie weer kunt opladen of je weer in balans kunt komen.

Het lieveheersbeestje kan je bijvoorbeeld uitnodigen om de tijd te nemen om te mediteren om je geest te openen en innerlijke rust te vinden.

Betekenis dode lieveheersbeestje

Het zien van een dood lieveheersbeestje betekent niet dat alle positieve eigenschappen van deze totemdier verloren is gegaan.

Soms verschijnen er spirituele wezens in ons leven, levend, dood, of zelfs in dromen of visioenen. Of ze nu in levenden lijve zijn of in geestvorm, ze kunnen evengoed hun zegeningen en hulp aanbieden.

Dus moedigen ook wij jou aan om te kijken hoe jij je voelt als je dit lieveheersbeestje tegenkomt: Is je eerste reactie een blijde verrassing, fascinatie, licht? Of word je meteen overvallen door droefheid, spijt, verwarring?

Als je naar het laatste neigt, moedigen we je aan om de ontmoeting met dit spirituele beestje te zien als een spiegel van wat er in je eigen leven gebeurt. Wordt je spontane vreugde of gevoel van onschuld verstoord? Heb je de laatste tijd veel druk ervaren? Dit zijn vragen die het waard zijn om over na te denken.

En onthoud dat het lieveheersbeestje er altijd is om positieve verandering en geluk te bewerkstelligen.

dromenvanger
Dromenvanger bestellen

Wat betekent het om over een lieveheersbeestje te dromen?

Een lieveheersbeestje in een droom kondigt over het algemeen goed nieuws aan: een aangename verandering, een bewustwording, het einde van een eenzaamheid.

De betekenis van het lieveheersbeestje zal variëren afhankelijk van het verhaal van je droom. Hier zijn een paar voorbeelden om jou te helpen bij deze interpretatie.

Een lieveheersbeestje dat hoog in de lucht opstijgt. Je droomt bijvoorbeeld van een lieveheersbeestje dat rustig opstijgt en dat door een hemels energie naar de hemel wordt gedragen: deze droom belooft je de opening van je horizon.

Monsterlijke lieveheersbeestjes. Als de droom in een nachtmerrie verandert (u stikt bijvoorbeeld onder een wolk lieveheersbeestjes op uw gezicht), dan is het dat een probleem dat je onbewust weigert te onder ogen te zien je benauwt. Jouw totemdier raadt je aan om de ogen te openen en het probleem met moed aan te pakken.

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Lieveheersbeestjes in huis betekenis

Lieveheersbeestjes in huis zijn niet alleen schattig en kleurrijk, maar staan ook symbool voor geluk en voorspoed. Volgens de legende brengen ze zelfs liefde en romantiek in ons leven! Het is dus een goed teken als je een lieveheersbeestje in huis hebt en het kan een teken zijn dat er positieve veranderingen op komst zijn. Dus laten we deze schattige en nuttige insecten verwelkomen en genieten van hun mooie betekenis in ons dagelijks leven.

Interessante feiten over het lieveheersbeestje

Sommige soorten lieveheersbeestjes die uit Azië komen, hebben de inheemse soorten in Europa bijna uitgeroeid door ze uit te roeien. Als ze in de wijngaarden komen, laten ze een onaangename smaak achter op de druiven. Deze geel gestippelde lieveheersbeestjes geven giftig gas en stinkend sap af wanneer ze in gevaar zijn, en vergiftigen de vogels die ze opeten.

Het lieveheersbeestje is een onvermoeibare reiziger, die tot 2000 meter hoogte kan vliegen. Het nodigt je uit om je grenzen te verleggen en in jezelf te geloven.

Lieveheersbeestjes zijn de beste vrienden van tuiniers en hun larven worden in tuincentra verkocht omdat één tot twee larven alleen al alle bladluizen opeten die de planten aantasten.

Ontdek de spirituele betekenis van de uil

Mythen en legenden over het lieveheersbeestje

In een prachtige legende uit de 10e eeuw wordt verteld over de wonderbaarlijke tussenkomst van een lieveheersbeestje tijdens een executie. Toen hij zijn bijl wilde laten vallen, merkte de beul een lieveheersbeestje op, dat op de nek van de veroordeelde rustte. Hij joeg haar op, maar ze keerde terug. De koning die de terechtstelling bijwoonde, zag hierin de tussenkomst van God en verleende de veroordeelde gratie.

Een tweede versie van dit verhaal zegt dat het lieveheersbeestje op het hakblok belandde. De veroordeelde duwde haar zachtjes om weg te vliegen, zodat ze niet zou worden gedood. De koning zag dit gebaar als bewijs dat de persoon die zou worden terechtgesteld geen gruwelijke misdaad kon hebben begaan.

Vroeger, als een herder per ongeluk een lieveheersbeestje doodde, dacht hij dat hij een heiligschennis beging en beefde bij de gedachte dat God hem zou straffen door ziekte of dood naar zijn kudde te sturen.

Een boodschap van jouw lieveheersbeestje

Het lieveheersbeestje vraagt je om jezelf dienstbaar op te stellen en om overal om je heen vreugde te verspreiden. Laat je niet negatief beïnvloeden door hebzucht. Je belangrijkste doel moet je persoonlijke en spirituele ontwikkeling zijn. Je innerlijke ontwikkeling zal een bron van geluk zijn voor jou en je geliefden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR

25 reacties op “Wat is de spirituele betekenis van een lieveheersbeestje

 1. Andreas zegt:

  Heel fijn, om hier op deze website te lezen, wat de spirituele betekenis van het lieveheersbeestje is. Bijzonder, dat ik het beestje ‘s ochtends voor mijn 3e oog zag. Zeer bijzonder, dat er op mijn werk ‘s middags een meisje naar me toekwam met een (speelgoed) lieveheersbeestje. Meteen een foto van gemaakt. Nog meer bijzonder is, dat het beestje in me opkwam, direct nadat ik had besloten, me niet meer te fixeren op een negatief gevoel over mijn uiterlijk; wat ik al bijna heel mijn leven doe. (ogen.) Ik heb wel ervaring met helder zien, voelen of weten, maar deze was wel heel erg bijzonder! Vooral ook, omdat dit krachtdier gaat over persoonlijke- en spirituele transformatie. En voor mij een teken, van mijn spirit is, dat het achter mijn keuze staat! Afgelopen week had ik nog een bijzondere ervaring. Ik bevond mij in de positie van getuige, achter de waarnemer van gedachten, gevoelens of sensaties in mij. Ik kijk uit, naar het zien van het lieveheersbeestje in de vrije natuur!

 2. Leonie zegt:

  Vandaag mijn verstandskies laten trekken terwijl dit niet van tevoren de planning was. Toen ik daar angstig lag te zijn, zag ik ineens boven mij op het plafond een lieveheersbeestje waardoor ik mij ineens gesteund voelde! En precies toen de tandarts de kies uit mijn mond haalde, begon het lieveheersbeestje te vliegen. Vond het zo mooi dat hij daar toch even was voor mij, of althans zo voelde het :-).

 3. H zegt:

  Dinsdag te horen gekregen dat onze kleine met 9.3 weken is overleden. Sinds thuiskomst zit er een lieveheersbeestje hier in huis, naast me op de vensterbank of op het plafond boven mij. Vandaag ‘bevallen’, ben benieuwd hoe lang het Lieveheersbeestje blijft.

 4. Ojaa zegt:

  Vandaag stond ik tussen de rotsen bij een meertje, verdrietig zijn over mijn relatie die niet lekker loopt. Oppeens zie ik op me hand een lieveheersbeestje op me hand lopen met twee zwarte stippen. Ik wist niet wat het moest betekenen. Maar ik weet wel dat ik zoveel goed gevoel had gekregen.

 5. Natascha zegt:

  Gisteren bij het naar buiten gaan van mijn nieuwe bijverdienste. Vloog er een lieveheersbeestje op mijn T-shirt. Wat een fijn gevoel was dat . Hopelijk brengt het mij ook geluk met mijn nieuwe onderneming. Vriendin vroeg vandaag ga eens spiritueel gaan opzoeken wat dit wil zeggen. Hele mooie betekenis.

 6. Sanne zegt:

  Ik ben met mijn toekomstige partner naar Zweden gereisd met de auto de hele rit en 3 dagen later de terug reis is er een lieveheersbeestje mee gereden bleef gewoon aan de binnenkant van het raam of op het Dashboard zitten heel bijzonder helemaal omdat we allebei moeilijke keuze moeten maken om samen verder te kunnen, het geeft me de kracht dat ik op het juiste pad zit.

 7. Esther zegt:

  Gisteren toen ik in een winkel naar prachtige stenen stond te kijken voelde ik iets kriebelen op mijn rechterhand. Het was een klein lieveheersbeestje met op iedere vleugel 1 stip. Het maakte me blij. Ik voelde een bevestiging dat ik weer een stapje verder ben in mijn ontwikkeling.
  Nu ik dit lees wordt dat gevoel weer bevestigd.

 8. Carmen zegt:

  Spelende kinderen lieten een hele bak vol lieveheersbeestjes voor mijn voordeur vallen, ik hoop dat het mij geluk mag brengen, dat een moeilijke zaak wordt opgelost en de ware liefde zal ontmoeten. Alles gebeurt met een reden, dat geloof ik …

 9. J zegt:

  Fijn te lezen dat het lieveheersbeestje je de rust en kracht brengt wanneer je hem nodig bent. Vandaag aan boord, wanneer de zon ondergaat en je aan je dierbaren denkt en je moe bent van afgelopen 4 jaar met tegenslagen en geluks momenten. Kwam het lieveheersbeestje ons een bezoekje brengen.

Geef een reactie

error: De inhoud is beschermd!