Hoor je iemand je naam roepen en er is niemand aanwezig?

hoor je iemand je naam roepen en er is niemand aanwezig-Engelen horen-zensitivity-spiritualiteit

Je bent gewoon lekker bezig en doet wat je moet doen.

Plotseling, uit het niets, hoor je je naam roepen.

Je draait je om en kijkt, maar er is niemand

Whoa – wat is is dit?

Het kan een aanwijzing zijn dat je helderhorend bent – de gave van een helder gehoor.

Het kan zijn dat je letterlijk woorden of volledige zinnen hoort uitspreken. Of misschien hoor je gedachten, woorden of zinnen in je gedachte. De stem kan zelfs bekend klinken, zoals die van een dierbare.

Het goede nieuws is dat je het je waarschijnlijk niet verbeeldt.

Het zou zelfs een teken van de spirituele wereld kunnen zijn dat je bezoek krijgt van Engelen. En ze proberen misschien de verbinding

En ze proberen mogelijk de verbinding uit om te zien of dit de juiste manier is om met je te communiceren.

Let op je hebt ook mensen die door een psychisch lijden stemmen horen, de achterliggende oorzaken bespreek ik hier niet. Als je verder een “stoornis” aangemeten hebt gekregen van een psycholoog die bekend staan om hun vermogen tot meerder identiteiten in zich te hebben. Kan dit misschien niet op jou toepasbaar zijn.

Wat betekent het om helderhorend te zijn?

In vaktermen is helderhorendheid het aangeboren vermogen om vocale boodschappen uit het spirituele rijk te ontvangen. Mensen met dit vermogen horen vaak dingen die anderen niet kunnen horen. Zij hebben een verhoogd bewustzijn en zijn zeer intuïtief als het gaat om op deze manier boodschappen te ontvangen.

Deze berichten kunnen de vorm aannemen van geluiden, zoals rinkelen in de oren of muziek.

Mensen die helderhorend zijn, beschrijven vaak dat de stemmen die ze horen anders klinken dan alle andere stemmen in hun dagelijks leven. Het kan zijn dat je de stem of het geluid hoort alsof iemand vlak naast je spreekt, zelfs als er niemand anders in de buurt is.

Wanneer je hoort dat je naam wordt geroepen, maar er geen fysiek persoon aanwezig is, kan het zijn dat je een boodschap hoort van de spirituele of engelenwereld. Omdat je naam deel uitmaakt van je identiteit, zullen spirituele wezens je naam gebruiken om je aandacht te trekken.

Het is belangrijk om te weten dat Engelen en Spirituele Wezens weliswaar je naam kunnen roepen om je aandacht te trekken, maar dat zij niet al hun boodschappen op deze manier overbrengen. Andere boodschappen kunnen komen in de vorm van tekens en symbolen.

De andere tekenen dat je helderhorend bent

De kans dat je je naam hoort roepen als er niemand is, is groter dan wanneer je andere tekenen van helderhorendheid vertoont. Dit zijn onder andere:

 • Gevoelig zijn voor lawaai
 • Veel rust nodig hebben (en ervan genieten)
 • Vaak tegen jezelf praten
 • Van nature creatief zijn
 • Je verbonden voelen met jezelf
 • Muziek kan je diep raken
 • In je kindertijd denkbeeldige beste vrienden hebben gehad
 • De persoon zijn bij wie mensen zich willen “afreageren”
 • Het beste leren door informatie te horen
 • Gerinkel in je oren horen
 • “Tekens” en symbolen om je heen oppikken
 • Genieten van geluiden van dieren en natuur

Indien je verscheidene van deze eigenschappen bezit, mag je deze eigenschappen in jezelf koesteren, zodat je in harmonie kunt blijven met je unieke helderziende vermogens.

Wat is de reden dat de Spirit of Engelen jouw naam roepen?

Veel mensen vinden het vreemd om hun naam te horen roepen als er niemand is. Maar waarom jij? Waarom juist op dit moment?

Net zoals we allemaal uniek zijn als individuen, zo zijn ook de communicaties die we ontvangen van de Spiritwereld uniek.

Dit zijn enkele van de mogelijke bedoelingen van je spirituele gids:

Je bent meer afgestemd op de spirituele wereld en de Engelen.
Spirituele gidsen weten met wie ze wel en met wie ze niet kunnen communiceren. Als je een hoger niveau van intuïtie hebt dan de mensen om je heen, kan dit de reden zijn waarom je je naam hoort roepen en anderen niet. Beschouw dit als iets goeds, want een open kanaal zijn naar het spirituele rijk kan je helpen op je levensreis.

Als herinnering dat je dierbaren dichtbij zijn

Wanneer een dierbare is overleden, kan een simpele roep van je naam je laten weten dat hij of zij in de buurt is. Dit is vooral het geval als de stem die je hoort zo bekend klinkt.

De Spirits en engelen zijn de beste kanalen om te leren communiceren met de Spirituele wereld

Zelfs helderhorende personen reageren niet altijd op dezelfde prikkels. Engelen spreken tot ons op veel verschillende wijzen, van het roepen van onze namen tot het verschijnen als libellen of andere tekens. De Spiritwereld zal steeds op andere manieren proberen om met je te communiceren en je aandacht te krijgen.

Een belangrijke boodschap die je moet horen

In veel gevallen roepen de spirits je naam om je aandacht te vestigen op een belangrijke boodschap. Het kan zijn dat de boodschap niet zo duidelijk wordt uitgesproken als je naam. Maar als je je naam hoort, begin dan om je heen te kijken naar tekens die je op het goede pad kunnen brengen.

Keerzijde helderhorend zijn

Helderhorend is een mooie gave, maar kan ook een uitgang worden voor de verkeerde entiteiten. Spirits en Engelen zullen je nooit een opdracht geven en komen vanuit licht en liefde. Al hun berichten zullen niet iemand willen schaden en oproepen tot schade brengen. Of jou onzeker maken. Merk je dit op, dan negeer je hun communicatie en geef aan dat je niet gediend bent dat ze contact maken. Lukt het niet dan zijn er mediums die je hierin kunnen helpen.

Het spirituele ontwaken begint

Naarmate je je meer en meer openstelt, worden je intuïtieve zintuigen ook gevoeliger. Je zesde zintuig pikt al deze subtiele energieën op. En je naam horen roepen of rinkelen in je oren is een bijkomstigheid van deze spirituele groei.

Je kunt je helderhorendheid verfijnen door jezelf open te stellen voor het ontvangen van boodschappen. Hoe beter je oplet, hoe groter de kans dat je deze boodschappen begrijpt en accepteert als ze komen.

Heb je wel eens gehoord dat je naam wordt geroepen – en dat er niemand is? Heb jij de gave van helderhorend? Laat het me weten hieronder in de comment.

Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR

20 reacties op “Hoor je iemand je naam roepen en er is niemand aanwezig?

 1. bramhelsen zegt:

  Ik was vandaag thuis bezig en plots hoor ik mijn naam en de stem kwam van mijn Vader en ik weet Dat mijn Vader overleden is. 3jaar geleden heb ik nog iets voor gehad Dat er vanalles gebeurd in huis Dat niet te verklaren was tot mijn ex en ik uit elkaar gegaan zijn toen was Dat gestopt maar Dat ik nu mijn naam hoor Dat doe wel vies en ik Ben een beetje bang

  • Zensitivity zegt:

   Als u denkt dat u vader is, dan hoeft u niet bang te zijn. Soms kan stress ook van alles veroorzaken. Misschien eerst langs huisarts om andere dingen uit te sluiten? U kunt ook in uw hoofd zeggen ga weg, kijken wat het doet.

 2. Tamara zegt:

  Goede avond,
  Ik hoorde gisteravond duidelijk een vrouwenstem die mijn naam uitspraken.
  Ik ben alleen en verder niemand in huis.
  Schrok er eerst van maar ben erna toch rustig in slaap gevallen.

 3. Daisy zegt:

  Ik werd deze morgen wakker omdat ik iemand mamaaaa hoorde roepen (leek echt op 1 van mijn zoontjes). Toen ik ging kijken lagen ze nog heel vast te slapen. Deze morgen vroeg ik of iemand me riep en ze zeiden beide van niet. Ik heb ook het gevoel dat het niet van hen kwam maar dat het vanuit mijn slaapkamer kwam. Dit is de 1ste keer dat ik zoiets heb gehoord.

 4. Carola van der Mark zegt:

  Gewoon op de dag, als rustig ben… niets bijzonders… een hulp vraag; geen paniek; meer of ik er ben; en ik ben er maar kan het blijkbaar nog niet zelf…
  Ik wil heel graag weten wie ik kan helpen/bijstaan. Xx

 5. Chantal zegt:

  Ik hoor vaak mijn naam , zo duidelijk maar word dan vang ,als ik dan veilig onder aan de trap zit hoor ik ze zeggen in mijn dialect ze zit daar en ik vorl ze , t word koud en trekken aan mijn haren , ik heb ze ook op camer geluid

 6. Laura zegt:

  ik ben vanacht wakker geworden omdat ik 3x geroepen werd met mijn voornaam, het klonk als de stem van mijn moeder. de eerste keer voluit Laura, daarna Lau en daarna nog een keer Laura. toen ik wakker werd wou ik reageren maar besefte mij dat mijn moeder helemaal niet bij mij thuis was. Ik ben de laatste tijd wel veel bezig met het lezen in de Bijbel en aan het bidden tot God de Vader in de hemel. Ik zal meer opletten op tekenen de aankomende tijd of er een boodschap is.

 7. Carolien zegt:

  Ik werd wakker gemaakt. Hoorde “mama” fluisteren. Ik reageerde maar realiseerde me toen dat ik op m’n werk sliep en ging verder met slapen. Toen hoorde ik het weer, negeerde het en toen werd het ongeduldig. Hield net zo lang aan tot ik echt wakker was en m’n Oordoppen uit deed. Toen hoorde ik niks meer. Doodeng vind ik het en durf niet meer te gaan slapen. Wat heel vervelend is want ik ben al een moeilijke slapen en voel me vaak overdag slecht doordat ik slecht slaap.
  Ik heb ooit 2 miskramen gehad. Zouden ze me iets willen vertellen? Ik word hier heel onrustig van

 8. Mien zegt:

  Ik hoorde vannacht m’n naam. Ik word over t algemeen niet wakker van (harde) geluiden. Ik was super diep aan het slapen en aan t dromen over iets heel anders, toen schrok ik wakker omdat t leek alsof iemand m’n naam aan t roepen was. M’n hart ging er zelfs van tekeer, schrok letterlijk wakker. Maar er was niks, geen gemiste oproepen, niemand op mn balkon ofz, alleen een appje van iemand met “20e feestje van .. he” toevallig verzonden rond de tijd dat ik wakker schrok, was ong 5uur sochtends. Geen idee wat t was, weet alleen dat ik echt intens geschrokken ben en de serieuze toon bij t horen van mn naam en t hield me echt uit m’n droom.

 9. Skye zegt:

  Ik herken me hier ook in,
  Alleen werd ik vanmorgen (19-6-’22) wakker en hoor ik de stem van mijn man die onze poes ( Skye ) roept.. het klonk echt alsof Skye wat deed wat niet mocht.
  Ik werd natuurlijk eerst boos en heb hem dit gezegd..
  Toen vertelde hij me dat hij dit 100% zeker niet was..
  Ook zie ik altijd dezelfde dubbele getallen als 10:10, 22:22, 20:20 en nog een aantal..
  Vest mooi om te zien dat het zo ontwikkeld.
  Ben nog wel bezig om uit te zoeken wat de boodschappen zijn die mijn engelen mij proberen te vertellen..

 10. Masha D zegt:

  Ik ben aan het ontwaken. Of het opnieuw is of nog steeds weet ik niet zeker. Ik zie zeker de afgelopen 2 maanden engelengetallen, 1111 en 2222. Ik zie gezichten en lichtjes. Ik hoor piepjes, voel aanwezigheden en vreemd veel getik op mijn schouders. Vandaag was voor het eerst dat ik mijn naam heb horen roepen. Er was niemand op straat, en het was geen broekzak gesprek. De stem klonk heel erg als mijn moeder, maar ik weet niet waarom. Dit alles werd gevolgd door een lage piep in mijn rechteroor. Ik herken mezelf in dit artikel, ik weet alleen niet goed welke stappen ik ondernemen moet om mezelf te oefenen hierin

 11. Carmen Doekhie zegt:

  Ik ben ook spiritueel aan het ontwaken, ik kan niet tegen lawaai en fel licht, en ik heb ook veel rust nodig. Het klopt wat er in het artikel staat. Ik heb trouwens ook een tweelingziel, ik geloof ook in reïncarnatie. En in een korte tijd heb ik ook vlinders, lieveheersbeestjes, muggen, mieren, krekels e.d. gezien, zij brengen mij een boodschap, het zijn spirituele gidsen. Ik had een tijdje last van mieren in huis, ik werd er bang van, toen heb ik gevraagd of zij niet meer op het aanrecht of keukenkastjes willen komen, omdat ik er bang van word., Maar dat zij op de grond bijvoorbeeld met zijn tweeën. Tot mijn grote verbazing had ik geen last meer van mieren . Ik had toen maar een paar. Ik weet dat zij mij een boodschap brengen.,nu heb ik al een tijd geen last meer van mieren, terwijl toen de andere buren er wel last van hadden , ieder jaar zelfs. Ik word gesteund in een moeilijke periode in mijn leven. Het is karmisch.

  • Marjolein Renfurm zegt:

   Goede morgen! In een korte tijd van november tot aan vannacht 12-12-21 mijn in naam horen roepen. Eerst bij conferentie en nu in mijn slaap. 1ste mijn roepnaam voluit en nu verkort alsof ik de stem herkende. En mij persoonlijk ook zelf gezien in de spiegel niet ervan geschrokken maar wel verbaasd. Ik heb ook last van mieren elk jaar. Bedankt voor de tip en om hiermee te praten. En zelf weet ik dat ik een tweeling ziel hebt en hiermee in contact ben gekomen . Bijna alle punten die eraan gegeven worden resoneer ik hiermee.

Geef een reactie

error: De inhoud is beschermd!