Wat kom je tegen bij het ontwikkelen van je 6e zintuig!

De 2 varianten van jezelf die je tegenkomt bij het ontwikkelen van je 6e zintuig

De 2 varianten van jezelf die je tegenkomt bij het ontwikkelen van je 6e zintuig!

 

Een paar weken terug bevond ik mij in een situatie, waarbij ik 2 varianten van mijzelf op mijn schouder had. Aan de ene kant mijn mindset, die de controle wilde houden en gevoed wordt door angst. Aan de andere zijde mijn innerlijk kompas, oftewel mijn intuïtie die in elke situatie alleen maar liefde ziet en waarin geen goed of fout bestaat.

Ik was net terug terug van 5 weken Mexico en het had niet zo uitgepakt zoals ik dacht dat het zou zijn. Mijn mindset zei dat het een van de meest foute keuzes was, die ik ooit had gemaakt en niet had moeten gaan. Mijn intuïtie zei dat deze reis voor mij is geweest en voor niemand anders! IK had deze reis nodig. Ik wist niet wat mij overkwam en wist totaal niet wat ik moest doen. De 2 varianten bleven maar praten. Totdat ik besloot om de controle los te laten en in het diepe te stappen. Eenmaal toen ik in het diepe was gestapt en het had losgelaten kwam ik erachter dat deze reis voor mijzelf was, mijn innerlijke reis. Ik had deze reis nodig om verder te komen en te groeien. Dat gaf mij geen gevoel van spijt. Ik ben er dankbaar voor dat ik ben gegaan.

Herkenning?

Herken je dat? Je bevinden in een situatie waarbij er 2 varianten van jezelf tegen jou praat? Je weet niet meer naar welke je moet luisteren? Hoe kan dat nou toch?

De 2 varianten

Deze 2 varianten die je tegenkomt worden ‘je intuïtie’ genoemd en ‘je ego’ (oftewel ‘je mindset)’.

Wij als mensen willen graag controle hebben over alles, zekerheid. Onze mindset herken je aan de angst die het heeft voor een situatie. Je intuïtie daarentegen vertrouwt op datgene wat komen gaat en heeft geen zorgen. Alles is met een reden en wanneer wij onze zorgen  van de controle die wij willen hebben loslaten, valt alles op zijn plek. Je komt bijvoorbeeld mensen tegen die jou weer verder kunnen helpen.  Wij hebben daarnaast ook de mindset nodig om bepaalde gangbare keuzes te maken. Wij kunnen als mens niet zonder onze mindset maar wij hebben ten allen tijde wel een keuze: zet ik hem op de voorgrond van het toneel of zet ik hem achter het doek.

6e zintuig:

Wanneer wij ons 6e zintuig ontwikkelen, gaat onze mindset eerst nog in de weerstand. Want het liefst wil de mindset niets aan toeval of aan het lot overlaten. Daarnaast vinden wij het vaak eng om gevoelens te ervaren of te zien die niet controleerbaar zijn; deze komt voort uit onze mindset. Maar juist wanneer wij dat wel doen zijn wij bereid onze grootste zorgen los te laten en werkelijk dat leven te leiden waar wij zo naar verlangen. Juist ons 6e zintuig groeit daardoor ook, waardoor wij vertrouwen krijgen in onszelf! Ons 6e zintuig is onze intuïtie.

De jongere generatie

Daarentegen is de jongere generatie daarin al verder. Zij kunnen veel makkelijker hun intuïtie volgen. Wij kunnen daar een voorbeeld aan nemen.  De generatie van tegenwoordig pakt veel sneller dingen op en hebben ook de wijsheden om datgene te doen waar wij van kunnen leren. Zij hebben al een ontwikkeld 6e zintuig en kunnen makkelijker hun intuïtie volgen zonder de weerstand van het ego.

Hoe ontwikkel jij je eigen 6e zintuig?

Wanneer jij je graag wilt ontwikkelen zonder je ego, dan is het een kwestie van het ego ruimte te bieden. Oftewel je angsten toe te laten voor datgene waar jij zo bang voor bent. Wanneer je in de weerstand gaat, komt het 10 x erger terug en ga je nog meer malen en piekeren. Wanneer je ruimte biedt vindt het vanzelf zijn weg en de rust. Het 6e zintuig ontwikkelt zich ook zo op deze manier. Door je angsten toe te laten, geef jij jezelf ook de ruimte om dat te ontwikkelen. Jij hoeft die angst niet te zijn, angst is een emotie op zich. Je kan het visualiseren door het als een film te zien, je kijkt ernaar, doet een paar stappen achteruit en laat het als een film voorbij gaan. Op deze manier neem je het waar, en kijk je objectief naar je eigen emotie.

Ik weet als geen ander hoe eng het is, maar juist wanneer wij buiten de denkkaders gaan leven en werkelijk ons openstellen om ons 6e zintuig te ontwikkelen, gaat er een wereld voor ons open. Leven zonder betrekkelijkheden van de angst vanuit ons ego brengt je naar dat ultieme geluk.

Heb je hier hulp bij nodig? Of herken jij als ouder je kind hierin?

Neem gerust contact met mij op.

 

Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR

Een reactie op “Wat kom je tegen bij het ontwikkelen van je 6e zintuig!

Geef een reactie

error: De inhoud is beschermd!