Druk op de afbeelding om je geweldige cadeau te bestellen.
Kies je productkleur, maat of voeg een tekst of foto erbij als je het nog mooier wilt maken.(Bij sommige illustraties of tekst is de kleur ook naar jouw smaak te passen)
Supergezond, zomers en suikervrij: Schwarzwalder kersenijs met chocolade
Heerlijk al dat zomerfruit, aardbeien, bramen, kersen, alles is weer volop verkrijgbaar! Met deze warme dagen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Zelf ijs maken op basis van fruit is super simpel en gezonder dan uit het koelschap van de supermarkt. Om die reden deel ik graag met jullie mijn favoriete recept van dit moment: kersenijs met stukjes chocolade geïnspireerd op het authentieke Schwarzwaldertaartje wat ik vroeger bij mijn tante kreeg!
Wat heb je nodig voor 2 porties ijs?
- 4 zeer rijpe bananen
- 125 tot 150 gram kersen
- twee dadels
- (optioneel) vanillepoeder of extract naar smaak
- 30 – 50 gram zeer pure chocolade
- een keukenmachine met ronddraaiend mes of staafmixer
Stap 1 – Het fruit voorbereiden
Zorg dat je bananen goed rijp zijn, de schil mag volledig bruin zijn met grote spikkels. Haal de bananen uit de schil, doe ze in een zakje en leg ze in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn.
Ontpit de kersen en stop ze in een zakje in de vriezer, of koop, lekker lui, kant en klare ingevroren kersen bij de supermarkt. Als je zorgt dat je altijd wat bananen en kersen in de vriezer hebt liggen, dan kun je ijs maken zodra de zon buiten doorbreekt!
Als je dadels hard zijn, laat ze dan een paar uur weken in wat water zodat ze wat zachter worden.
Stap 2 – Supersimpel ijs maken
Hak de chocolade fijn. Zet je keukenmachine klaar en Haal de bananen en kersen uit de vriezer. Snijd de bananen in plakjes. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in de keukenmachine. Mix totdat het ijs helemaal glad en egaal is. Het kan zijn dat je af en toe de keukenmachine een beetje moet helpen en ijs dat tegen de zijkanten aan blijft plakken weer moet mengen. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat het mengsel glad wordt.
Stap 3 – Geniet!
Haal het ijs uit de keukenmachine en roer de chocolade er doorheen. Voila, je ijs is klaar! Nu lekker opeten en van genieten in de zon!
Zelfgemaakte cruesli als versiering
Wil je je ijs extra lekker maken? Rooster dan wat havermout in een droge pan. Voeg op het eind een beetje kokoschips en choconips (rauwe cacao stukjes) toe. Deze combi is heerlijk met alle soorten ijs omdat het de smaak heeft van een ijshoorn.
Meer gezonde ijsrecepten die je zonder schuldgevoel kunt eten als ontbijt, lunch of tussendoortje? Volg dan @by.mariska op Instagram!