Druk op de afbeelding om je geweldige cadeau te bestellen.
Kies je productkleur, maat of voeg een tekst of foto erbij als je het nog mooier wilt maken.(Bij sommige illustraties of tekst is de kleur ook naar jouw smaak te passen)
Ben je klaar om een heerlijke, kruidige soep te maken die boordevol smaak zit en ook nog eens gezond is? Deze wortel-linzensoep zit vol ijzer, is vetarm en staat in minder dan een half uur op tafel!
Ingrediënten Wortle linzensoep
- 2 tl komijnzaad
- Snufje chilivlokken
- 2 el olijfolie
- 600 g wortels, gewassen en grof geraspt (schillen niet nodig)
- 140 g rode splitlinzen
- 1 l hete groentebouillon (van een blokje is prima)
- 125 ml melk (gebruik kokosmelk voor een zuivelvrije optie)
- (Optioneel) Natuurlijke yoghurt en naanbrood om te serveren
Voedingswaarde per portie
- Calorieën: 263
- Vet: 8 g
- Verzadigd vet: 2 g
- Koolhydraten: 31 g
- Suikers: 13 g
- Vezels: 9 g
- Eiwitten: 11 g
- Zout: 0,91 g
Hoe maak je deze soep?
Stap 1
Heb je een grote pan klaar? Verwarm hem en rooster 2 tl komijnzaad en een snufje chilivlokken droog in de pan. Roer constant tot de kruiden beginnen te springen en hun aroma’s vrijgeven. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
Stap 2
Schep de helft van de geroosterde kruiden uit de pan en zet apart. Voeg dan 2 el olijfolie, 600 g geraspte wortels, 140 g rode linzen, 1 l hete bouillon en 125 ml melk toe. Breng alles aan de kook.
Stap 3
Laat de soep 15 minuten zachtjes koken totdat de linzen zacht en gezwollen zijn.
Stap 4
Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep glad te pureren. Liever een grove textuur? Laat hem dan zoals hij is.
Stap 5
Breng op smaak met peper en Keltisch zeezout. Garneer met een lepel yoghurt en een snufje van de achtergehouden geroosterde kruiden. Serveer met warm naanbrood voor een compleet maaltijdgevoel.
Tips voor meer variatie
Soepmaker gebruiken? Doe alle ingrediënten in je soepmaker en mix tot een heerlijke soep zonder moeite.
Slowcooker-optie Doe de helft van de komijn, chilivlokken, olie, wortels, linzen en 700 ml bouillon in de slowcooker. Laat 3 uur op hoog staan tot de linzen gaar zijn. Voeg melk toe en mix de soep zoals gewenst. Rooster de resterende kruiden en strooi deze erover.
Maak het Marokkaans Vervang de chilivlokken en komijnzaad door een paar theelepels harissapasta. Voeg eventueel wat gerookte kip toe voor extra smaak.
Zuivelvrij maken Gebruik een blikje kokosmelk in plaats van gewone melk voor een romige, lactosevrije soep.
Zin om meteen aan de slag te gaan? Wat is jouw favoriete twist op deze soep?

