Pinda-saté curry met kokos recept waar je vingers bij aflikt
Gek van saté? Dol op curry? Chef Amanda heeft de twee verenigd in deze pittige saté curry. De heerlijke smaak komt van het geurige madras curry poeder, het gouden trots van de Indiase keuken. Bomvol knapperige groente en met een gulle hand pinda’s kun je gemakkelijk de winter aan. En dat allemaal in minder dan 20 minuten. Bliksems, wat snel!
Bereidt dit gerecht in 6 simpele stappen

1. Rijst koken
Breng 400 ml water met een snuf zout in een middelgrote kookpan aan de kook. Was de jasmijnrijst in een zeef totdat het water helder is. Voeg de rijst toe zodra het water kookt, breng eenmaal opnieuw aan de kook en op laag vuur met een deksel afgedekt in 10-12min beetgaar. Neem van het vuur en laat de rijst met de deksel afgedekt 5 min rusten.

2. Ingrediënten voorbereiden
Pel en plet of hak intussen de knoflook fijn. Hak de koriander in zijn geheel fijn.

3. Knoflook
Verhit 1 el plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 30 sec tot het begint te geuren.

4. Groenten roerbakken
Voeg de verse groentemix toe en roerbak 1-2 min, voeg het madras curry poeder met een snuf zout en peper toe en roerbak nog 1 min.

5. Saus maken
Schud het pakje kokosmelk goed en doe dan de pindakaas met 2 el kokosmelk in de pan, roer totdat de pindakaas begint op te lossen is. Giet de rest van de kokosmelk, 80 ml water en de sojasaus erbij en breng aan de kook. Laat 4-5 min sudderen.

6. Curry afmaken
Roer 3/4e van de gehakte koriander door de curry en breng hem op smaak met 1tl suiker en zout. Schep de rijst op en verdeel de curry erover. Bestrooi met de pinda’s en rest van de koriander.
Ingrediënten Pinda-saté curry met kokos
- paprikareepjes
- champignonplakjes
- jasmijnrijst
- gezouten pinda’s
- madras currypoeder
- kokosmelk
- pindakaas
- verse koriander
- knoflook
- sojasaus
Bron en gecreëerd door: Chef-kok Amanda Berne van Mary Spoon





Ik kom graag eens bij jou eten.
Lekker recept!
Vrolijke groet,